joi, 9 iulie 2009

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, efectuează, începând de astăzi, o vizită oficială de două zile în Republica Elenă, la invitaţia omologului său grec, Evangelos-Vasilios Meimarakis.

Ministrul român al Apărării va participa mâine, la ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut, din Atena, şi va avea o întrevedere cu ministrul grec al Apărării, la sediul instituţiei.

Pe agenda convorbirilor oficiale se află subiecte referitoare la situaţia de securitate din Balcani şi Regiunea Extinsă a Mării Negre, participarea la operaţiile internaţionale din Afganistan, Irak şi Balcani, precum şi aspecte privind relaţia cu UE şi NATO.

Cei doi miniştri vor discuta, de asemenea, despre stadiul relaţiilor de colaborare româno-elene în domeniul militar şi al politicii de apărare. Ei vor semna Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Român al Apărării şi Ministerul Apărării Naţionale al Republicii Elene, cu privire la cooperarea dintre Ministerul Apărării din România şi Centrul Multinaţional de Coordonare a Transportului
Strategic Maritim de la Atena (AMSCC ) şi vor susţine o conferinţă de presă comună.

Este prevăzută şi o întâlnire cu preşedintele Republicii Elene, E.S. Karolos Papoulias.