sâmbătă, 21 februarie 2009

Banica si Nastase, lautarii inimii

Fostul prim-ministru Adrian Nastase a dat politica pentru muzica lautareasca. Prieten si admirator al interpretului Nelu Ploiesteanu, politicianul s-a implicat in aparitia pe piata a biografiei cantaretului, lansata ieri la restaurantul Perla. La eveniment a venit si Stefan Banica jr, insa fara sotia Andreea, la randul ei o iubitoare a muzicii de pahar.

Cantaretul preferat al lui Nastase a beneficiat nu doar de ajutor financiar din partea fostului premier. Prefata cartii "Lautarul inimii" este scrisa de Adrian Nastase, care si-a exprimat admiratia fata de talentul lui Nelu Ploiesteanu si cu ocazia lansarii.

VIOARA SI POLITICA

Emotionat, Nastase a rememorat momentele in care tatal lui, bun prieten cu Ploiesteanu, canta la vioara: "Tin minte ca in copilarie, intr-un ajun de Craciun, tatal meu - care ne canta deseori la vioara tot felul de melodii, unele clasice, altele populare (sau romante) - ne-a atras atentia, mie si surorii mele, ca nu exista genuri diferite de muzica, unele pentru elite si altele pentru popor: "Exista doar muzica buna si muzica proasta", spunea el". Fostul lider PSD a recunoscut ca talentul muzical nu s-a lipit de el si nici de copiii lui, chiar daca exemplele nu au lipsit in familie, tinand cont de faptul ca si parintii sotiei au cochetat cu muzica.

LA NUNTA LUI BANICA

Nelu Ploiesteanu i-a multumit prietenului si fanului Nastase pentru vorbele alese, dar si pentru sprijinul acordat in tiparirea cartii. Artistul a fost felicitat si de colegul de breasla Stefan Banica jr, care a marturisit ca
l-a invitat pe Ploiesteanu la botezul fiului sau, Radu Stefan. Intrebat daca s-a gandit sa-l cheme pe maestrul lautar si la petrecerea de nunta care, din cate se stie, nu a avut loc dupa casatoria civila cu Andreea Marin, Banica s-a eschivat spunand ca muzica lui Nelu Ploiesteanu e binevenita la toate evenimentele de acest gen. Printre invitatii lui Ploiesteanu s-au mai numarat: Crina Matei si logodnicul ei tambalagiul Marius Mihalache, Octavian Ursulescu, fostul ministru Dan Matei Agathon si creatoarea de moda Liza Panait.

TIRIAC, REGELE ARDEILOR

In cartea "Lautarul inimii" Nelu Ploiesteanu povesteste si despre chefurile unde a cunoscut in situatii inedite figuri importante ale vietii publice. Nicu Ceausescu este descris drept un baiat bun care plangea ori de cate ori asculta "melodii de puscarie", in timp
ce miliardarul Tiriac isi capatase renumele de "regele ardeilor" din pricina ciorbelor cu ardei iuti ca focul, savurate intr-un local din Germania. Din peisaj nu lipseste Ion Iliescu, imbratisat in semn de respect de Corneliu Vadim Tudor cand, la o petrecere data in casa actorului Stefan Iordache, a refuzat tacamurile de argint multumindu-se sa manance cu lingura de care se folosise si restul mesenilor ca sa-si puna bucatele in farfurie.