sâmbătă, 21 februarie 2009

Razboiul a ajuns de basm

Bush se inspira din bloguri irakiene, iar teroristii citesc "Harry Potter".

Confruntat cu o opinie publica tot mai nemultumita de razboiul prelungit din Irak si cu eforturile democratilor de a stabili o data de retragere a trupelor, presedintele american George W. Bush a ajuns sa citeze din mesajele postate de irakieni pe internet pentru a demonstra ca strategia sa functioneaza. Bush a spus ca din mesajele aparute pe blogurile unor locuitori ai Bagdadului reiese ca viata
de acolo s-a imbunatatit.

„Familiile refugiate se intorc la casele lor, pietele devin tot mai active, magazinele candva inchise isi reiau activitatea”, a spus Bush citandu-i pe autorii irakieni ai unui jurnal publicat pe internet. Bush nu i-a nominalizat pe autori, insa Casa Alba a precizat ulterior ca presedintele s-a referit la un material publicat de „Wall Street Journal”, care continea opiniile lui Omar si Mohammed Fadhill, dentisti din Bagdad care au fost primiti la Casa Alba in 2004.

Dupa cat se pare, presedintele Bush a fost foarte incantat de propriul discurs, astfel ca seara, la dineul anual cu corespondentii de presa a fost intr-o forma de zile mari. El a facut haz de necaz, reamintind, spre exemplu, ca, acum un an, cota sa de popularitate era de 30%. „Ce vremuri bune!”, a comentat el.

Reconciliere

Irakienilor le arde de cantat

Tot un semn al normalizarii vietii din capitala irakiana se doreste a fi si articolul aparut pe site-ul CNN, despre o cantareata irakiana ce participa la o emisiune-concurs, gen „Academia Vedetelor”, gazduita de televiziunea libaneza.

Articolul scrie ca Shada Hassoon a reusit ceea ce politicienii nu au fost in stare, anume sa-i uneasca pe irakieni. Astfel, atat siitii, cat si sunniti au votat pentru tanara cantareata, in speranta ca ea va castiga concursul.

Hassoon este unul dintre cei patru finalisti ai emisiunii „Star Academy”, castigatorul urmand a fi anuntat in aceasta seara.

Povesti la Guantanamo

„Harry Potter”, favoritul teroristilor

Viata detinutilor de la Guantanamo pare sa fie destul de frumoasa daca luam in considerare dezvaluirile bibliotecarei de la baza americana, potrivit careia prizonierii citesc pe rupte.

Lectura favorita este „Harry Potter”, a declarat femeia, identificata doar drept Maggie, intr-un interviu acordat AFP. Detinutii au devorat cele sase volume de pana acum, iar oficialii au avut grija sa comande deja cel de-al saptelea volum, care va aparea la vara.

Astfel, sutele de indivizi suspectati de terorism si detinuti fara proces de ani intregi pot sta linistiti ca vor primi rapid cartea pentru care oamenii de rand vor sta la cozi interminabile.