sâmbătă, 21 februarie 2009

Procurorul general Laura Kovesi a luat masa in restaurantul unui interlop

La revenirea de la Odessa unde a semnat un tratat de colaborare trilaterala intre Romania, Moldova si Ucraina, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a vizitat miercuri unitati ale Ministerului Public din Galati si Braila. Insotiti de Dinu Galca, procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati (PCA), Laura Kovesi si echipa sa, formata din procurorul Marius Iacob, seful Sectiei Urmarire Penala din cadrul PICCJ, si procurorul Robert Cazanciuc, purtatorul de cuvant al PICCJ, au fost dusi in vizita la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila. Vizita nu a fost intamplatoare, pentru ca prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea, este bun prieten de aventuri bahice cu seful sau de la PCA Galati, Dinu Galca, care are grija mereu sa-si scoata in evidenta amicul.

Dupa ce procurorul general al Romaniei s-a convins ca subordonatii sai de la Braila lucreaza din greu, chiar daca orasul de la Dunare continua sa fie sufocat de lumea interlopa, echipa de procurori de la Bucuresti a fost invitata la masa
. Cuplul Fanel Mihalcea-Dinu Galca, fratele ex-presedintelui CSM, Iulian Galca, afirma surse din parchetul brailean, a ales pentru masa un restaurant pe care il frecventeaza des. Cei doi procurori din zona si-au invitat confratii la restaurantul Miorita, apartinand controversatului afacerist Cornel Closca, implicat si in afaceri cu fier vechi. Fratii Closca, Simion si Cornel, sunt cunoscuti in zona ca fiind apropiati ai interlopilor celebri, care si-au impartit Braila in zone de influenta.